چرا وضعیت کرونایی هند فاجعهبار شد؟
- شناسه خبر: 235
- تاریخ و زمان ارسال: 5 اردیبهشت 1400 ساعت 02:05
- بازدید : 168
- نویسنده: نوید آوران
از اوایل ماه آوریل، یعنی از حدود سه هفته پیش آمار ابتلا در هند به صورت قابل ملاحظهای افزایش یافته است؛ موضوعی که البته با نگاهکردن به تصاویر آن سه رویداد عظیم بهاری، آنقدرها هم جای تعجب ندارد. ماجرا البته وقتی بغرنجتر میشود که بدانیم از حدود ۶۰ روز پیش یک جهش تازه در ویروس کرونا در هند ثبت شده است و در روزهای گذشته، هند که در مدیریت فاجعهآمیز کرونا شانه به شانه یکی از بدترین کشورهای جهان یعنی برزیل که یک سویه متفاوت از کرونا در آنجا هم گسترش پیدا کرده حرکت کرده بود، حالا به صورت روزانه رکورد ثبت موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از آن را میشکند.
نخستوزیر هند، در کنار سایر مدیران بهداشتی و سیاستمدارانی که تصور میکردند وضعیت عادیسازی شده است حالا با این واقعیت روبهرو هستند که حتی اگر بخواهید به انتشار بیماری کرونا به عنوان یک «حقیقت جدید» که مردم باید با آن زندگی کنند عادت کنید، کرونا به شما این فرصت را نمیدهد که شرایط را عادی تصور کنید و به راه خود ادامه دهید.
شرایط در هند هیچ وقت عادی نبوده، با این حال تصمیمگیری در مورد اینکه آن را همان طور که هست «اورژانسی» در نظر بگیرند، با تاخیر قابل ملاحظهای رخ داده است. در بدترین روزهای سال گذشته میلادی در هند، این کشور رکورد ثبت ۲۰۰۰ مورد مرگ را به خود اختصاص داده است. در قله موج اول همهگیری در اواخر پاییز و زمستان گذشته تا ثبت روزانه ده میلیون مورد ابتلا پیش رفته است و حالا یک ماه بعد از آغاز رسمی موج دوم، موارد ثبتشده از ابتلا به ویروس در این کشور بیش از ماهانه ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر است. تنها روز ۲۴ آوریل، ۸۹۳ هزار مورد ابتلا ثبت شده است که قطعا به دلیل کمبود دسترسی و امکانات تست شامل تمام موارد ابتلای رخداده نیست.
بیشترین سویه قابل مشاهده در هند، در حال حاضر سویه ثبتشده در انگلیس است اما برآورد میشود که حدود ۱۲ درصد از مبتلایان به کرونا در هند مبتلا به نوع تازه جهشیافته ویروس باشند که به عنوان سویه شناساییشده در هند ثبت شده است. با در نظر گرفتن اینکه سرعت واکسیناسیون در هند به نسبت جمعیت بسیار پایین است، در حال حاضر در هند عمدتا دو واکسن آسترازنکا و واکسن ساخت خود این کشور یعنی کوواکس، در کنار اسپوتنیک وی تزریق میشود. تنها ۸.۴ جمعیت کشور، یعنی حدود ۱۱۵ میلیون نفر تا به حال واکسینه شدهاند که از این تعداد تنها حدود ۱.۵ درصد جمعیت، یعنی ۲۰ میلیون نفرشان دو دُز و باقی تنها یک دُز دریافت کردهاند. این آمار در حالی ثبت شده است که گفته میشود واکسن بومی هند، کوواکس در برابر جهش جدید که دو ماه پیش ثبت شده است مصونیت ایجاد نمیکند.