افزایش ۷۵ درصدی قیمت بلیت اتوبوس اربعین
- شناسه خبر: 1806
- تاریخ و زمان ارسال: 6 شهریور 1401 ساعت 03:53
- بازدید : 44
- نویسنده: rezvani
شهریار افندیزاده در نشست خبری حوزه حملونقل وزارت راه و شهرسازی به مناسبت هفته دولت ۱۴۰۱، گفت: بلیت تهران-ایلام در حال حاضر ۱۳۵ هزار تومان است که با توجه به یکسر خالی بودن آن، برای اربعین امسال در بازه زمانی ۱۵ تا ۳۰ شهریورماه، ۷۵ درصد افزایش قیمت دارد و به ۲۳۶ هزار تومان رسیده است و باقی مسیرها نیز با معیار مسیر تهران-ایلام محاسبه خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸، ۳۰ درصد از حملونقل زائران اربعین در حملونقل عمومی صورت گرفت، با توجه به پیشبینی پنج میلیون مسافر برای اربعین امسال، ۱.۵ میلیون ظرفیت برای حمل و نقل عمومی در نظر گرفته شده و با توجه به اینکه اتوبوسها در مسیر رفت، زائران را به مرز میبرند و برای سرویسدهی بدون مسافر برمیگردند و این اتفاق در مسیر برگشت هم تکرار میشود، برای اینکه بخش خصوصی متضرر نشود و انگیزه داشته باشد، با احتساب یکسر خالی بودن آنها، ۷۵ درصد افزایش قیمت در این بازه صورت گرفته است.
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸، سه میلیون زائر اربعین داشتیم، گفت: در آن سال، ۸۹ درصد از حملونقل جادهای، شامل عمومی و شخصی استفاده کردند، شش درصد از هواپیما و پنج درصد از سیستم ریلی. پیشبینی شده که در سال ۱۴۰۱، پنج میلیون مسافر اربعین داشته باشیم که ترددهای زمینی صرفا از مرزهای غربی بوده و محورهای مواصلاتی هم محدود هستند. لذا اگر نتوانیم مدیریت کنیم زائران به مشکل بر میخورند.
قیمت بلیت قطار در اربعین افزایش نمییابد
افندیزاده افزود: در بخش ریلی با توجه به محدودیت ناوگان، قطارها صرفا از مسیرهای تهران، مشهد، اهواز و خرمشهر به مرز شلمچه تردد دارند و حد فاصل ایستگاه راه آهن خرمشهر به شلمچه ریل باس رایگان بهصورت ۲۴ ساعته اقدام به جابجایی مسافران میکند. پیش بینی ما جابجایی ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر با قطار به عتبات است. قیمت بلیت قطارهای اربعین نیز همان نرخی است که در روزهای عادی برای این مسیرها تعیین شده است و افزایشی برای بلیت قطارهای اربعین نداریم.
وی تاکید کرد: در حملونقل هوایی طی روزهای آتی ۱۲۰ پرواز به فرودگاه نجف انجام میشود که در بازه زمانی اربعین به ۱۶۰ پرواز در هفته افزایش خواهد یافت و پیشبینیها از جابجایی حدود ۶۰ هزار نفر با هواپیما به عتبات است. این پروازها از ۱۷ فرودگاه به مقاصد نجف و بغداد انجام میشود. در نهایت بیشترین سهم جابجایی مسافر به جاده میرسد که مطابق پیشبینیها، چهار میلیون و ۶۴۰ هزار نفر است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در سال ۱۳۹۸ سهم حمل و نقل عمومی جادهای ۳۰ درصد زائران بود که اگر همین رقم برای امسال باقی بماند، ۱.۵ میلیون نفر با حمل و نقل عمومی جادهای برای مسیر رفت و برگشت جابجا خواهند شد. از ۱۴ هزار اتوبوس موجود، ۸۰۰۰ اتوبوس در ایام اربعین به سفرهای جادهای زائرانِ عتبات اختصاص مییابد و اتوبوسها از ۱۵ شهریور تردد میکنند. از آنجایی که تردد اتوبوسها در ایام رفت و از ۲۵ شهریور در ایام برگشت به صورت یک سر خالی است، تصمیم گرفته شد تا با ۷۵ درصد افزایش کرایه مسافر در بازه ۱۵ تا ۳۰ شهریور، به فروش بلیت اقدام کنند.
افندیزاده درباره افزایش قیمت بلیت اتوبوس توضیح داد: به عنوان مثال کرایه اتوبوس ویژه تهران- ایلام، ۱۳۵ هزار تومان است که در ۱.۷۵ ضرب میشود و حدود ۲۳۶ هزار تومان به دست میآید. مرزهای تمرچین، باشماق، خسروی، مهران، شلمچه و چذابه پذیرای زائران است. البته در سال ۱۳۹۸ افزایش کرایه اتوبوسهای اربعین ۱۰۰ درصد بود ولی امسال با وجود افزایش قیمت روغن موتور و لاستیک و پرترافیک بودن مسیر، با همکاری صنف رانندگان ۲۵ درصد تخفیف دادیم.
وی با اشاره به قیمت شش میلیون تومانی بلیت پروازهای رفت و برگشت تهران- نجف، بیان کرد: فروش چارتری بلیت هواپیما در ایام اربعین ممنوع بوده و تخلفات به تعزیرات گزارش میشود. همچنین دربستی گرفتن اتوبوس و کاپوتاژ کردن خودروهای حمل و نقل عمومی به عراق ممنوع است. پیش بینی ما این است که سه میلیون نفر با حملونقل شخصی جابهجا شده و برای زائران خارجی مرز شلمچه در نظر گرفته شده است. همچنین به پاکستانیها اجازه دادهایم تا با اتوبوسهای خود به ایران بیایند اما از آنجایی که فرمان اتوبوسهای پاکستانی سمت راست است وظیفه مدیریت ایمنی آنها به پلیس راهور واگذار شده است.